Nikole Tesle 14
10 000 Zagreb
Croatia
tel: +385 1 4811 315
 atmosfera    menu    vina    info   
Restoran Cantinetta otvoren je pred Božić 1996. Smješten je u samom centru Zagreba, 3 minute pješice od glavnog gradskog trga. Opremljen je i uređen u talijanskom "štihu" mada je kvalitetnom ponudom jela i pića naveliko premašio granice Italije, što dokazuje činjenicom da je mjesta uvijek premalo, a zainteresiranih gostiju puno više.

U vrsnom couvertu izdvajaju se nekoliko vrsta domaćeg kruha, namazi, te riba u nacionalnoj kuhinji. Pravilo kuće kaže da valja slijediti trendove, pa tako i u gastronomiji sa sezonskom ponudom. Sve što se nudi na "placu" , zastupljeno je i u ponudi – voće, povrće, ribe, meso i uvijek je sve svježe. Osim toga, svakog proljeća i jeseni mijenja se karta koja se prilagođava trendovima i potražnji.

U vinskoj ponudi svakako treba izdvojiti vina podruma Petrač: chardonnay, graševinu, rajnski rizling i traminac, koja se mogu naručivati "na deci" kao i u buteljama, ali ne treba zaboraviti ni vina eminentnih hrvatskih i inozemnih vinara.

Prebiranje po jelovniku nudi veliki izbor predjela, kao npr. crni rižoto, zeleni rezanci s lososom ili njoki sa šalšom i kozicama. Od juha preporuku zaslužuje riblja, te zagorska krumpir juha, dok među glavnim jelima posebno mjesto zaslužuje specijalitet kuće – odrezak Cantinetta.

I na kraju, za sladokusce, veliki izbor deserta, od raznih krema, sezonskog voća, preko kremšnita, nugatino torte, voćne krostate,… pa sve do različitih vrsta palačinki i zagorskih štrukli.

Događanja

Svakog trećeg četvrtka u mjesecu studenom održava se promocija francuskog mladog vina Beaujolais Villages Nouveau, proizvođača Georges Duboeuf-a, kao i obilježavanje "Martinja" prilikom čega se upriličuje ceremonija krštenja mladog vina –
graševine Petrač.

Restoran Cantinetta organizira i catering po dogovoru, bez obzira da li se radi o canape sendvičima i mignonima, ili kompletnom toplo – hladnom menu-u.